Lån i banken

Vigtig viden om forbrugslån

Det kan være fristende at tage hurtige og lette kviklån, og det gælder især hvis man mangler lidt penge til forbrug. Kviklån og forbrugslån er noget der frister forbrugerne når de mangler penge. Lånene kan optages meget let, og det sker hurtigt over enten sms eller telefon og man bliver ofte fristet med en lav rente. Men man skal være meget opmærksom på hvordan og hvornår pengene skal være betalt tilbage, da det over tid kan blive en meget, meget dyr omgang. Noget man skal være opmærksom på med kviklån og forbrugslån er, at pengene ofte skal betales tilbage inden for 3-6 uger, hvis ikke pengene betales tilbage, så stiger renterne markant. Står man i RKI kan man ikke lige så let låne penge, men der er smutveje til lån trods RKI, det er dog ikke lige så let.

 

Gode råd

Er du 100% sikker på, at du har brug for et kviklån, så skal du have tjekket op på, om du har mulighed for at få det betalt tilbage i ordentlig tid. Derfor får du her 10 gode, og meget brugbare, råd som du skal tænke over hvis du vælger at optage et forbrugslån eller et kviklån.

 

  1. Tænk først grundigt over om du virkelig behøver lånet, eller om du behøver den ting du skal købe for lånet.
  2. Har du alternativer til lånet? Måske i form af kassekredit eller lign. i din bank
  3. Du kan altid fortryde optagelsen af lånet i op til 14 dage efter aftalen. Det er normalt at 5 ud af 10 fortryder
  4. Hvad vil det betyde for din økonomi fremadrettet at du optager lånet? Hvordan vil tilbagebetalingerne og renterne påvirke din generelle økonomi?
  5. Skal du bruge et lån, så vær opmærksom på, at der er stor forskel i priserne.
  6. Hvad koster lånet dig om måneden og hvor store ydelser skal du betale tilbage? Kend altid ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent. Med denne kan du bedst sammenligne forskellige lån. Jo lavere den Årlige Omkostning i procent er, jo billigere er lånet over tid.

 

  1. Pas på med ikke at låne alt for mange kviklån efter kviklån, da det ender med at blive for meget og for uoverskueligt for dig.
  2. Du må aldrig tage forbrugslån for at betale andre lån tilbage. Det ender med at blive dyrerer end det første lån

 

Tænk smart, og tænk over hvordan du bedst tager hånd om din egen økonomiske fremtid.