Unge låner sig til gæld

I det nye årtusinde har en ny tendens bredt sig ud. Mange unge låner alt for mange penge, uden at de kender til skat, renter, renters renter og afdrag. Ligesom i Luksusfælden er mange unge i gang med at forgælde sig for resten af livet vel og mærke uden at de selv ved, hvad der foregår.

  • Corudan
  • Bliv gældsfri
  • Gældsanalyse
  • Hvis du ikke kan låne penge
  • Hvis du er i RKI
  • Gældsrabat
  • Gældsrådgivning
  • Ansøg om hjælp

Den unge aldersgruppe er den gruppe af mennesker, hvor der er flest personer, der er registreret som dårlig betaler i Ribers Kredit Information. Det er svært at sige, hvor meget man skal ligge i dette i og med at den unge aldersgruppe også er den gruppe af mennesker, der er myndige, der tjener færrest penge. Derudover har hvert fjerde unge mennesker overtræk på deres konto hver eneste måned i året og mange tusinde får et skatte-smæk hvert år, fordi der ikke er styr på deres privatøkonomi.

Tidens trend

Tidens unge i Danmark er vokset op med velfærdsstatens og velfærdsstatens trygge rammer. Budskabet om hvor let det er låne sig til forbrug overskygger mange andre budskaber indenfor økonomi blandt unge.

Problemet er også at det blevet legitimt at låne penge i Danmark. Specielt er det gået op for den yngre del af befolkning, der selv har mærket økonomisk krise. SU-Styrelsens undersøgelser viser blandt andet, at omkring en femtedel af de studerende i Danmark ender med en studiegæld, der er højere end 100.000 kroner.

Mange unge optager forbrugslån

Tal fra en undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen viser, at en femtedel af befolkningen imellem 18 år og 29 år, har indenfor de sidste tre år optaget et forbrugslån eller købt produkter på kredit. Der er ændret en radikal måde at tænke lån i blandt unge.

De unge studerende har svært ved at klare sig uden at låne

Men problemet er ikke at de unge låner penge som sådan. Problemet er, at de ikke kan klare sig uden at optage et lån. Grundet højere leveomkostninger i dag og fordi er boligpriserne steget, og hvis ikke man vil leve som andenrangsborger, så er man simpelthen tvunget til at supplere økonomien med lån. Det er misforstået at unge på SU stifter gæld på grund af rejser og cafe. Flere og flere unge bliver ensomme og derfor er det også vigtigt, at der stadig er råd til sociale aktiviteter.

Også unge i job låner penge

Selv unge, der har job og tjener penge, optager lån. En undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen viser, at lidt over en femtedel af unge mellem 18 år og 29 år har indenfor de sidste 3 år optaget et forbrugslån eller købt vare på kredit. Cirka halvdelen af penge, der er lånt, er blevet brugt på rejser og dét, der defineres som almindeligt forbrug. Pengene er ikke blevet brugt på fast ejendom.

 

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *