Tjen penge på at blogge

De fleste vælger at starte en blog op for at dele deres tanker, følelser og oplevelser omkring et eller flere emner. Det er dog de færreste, der vil takke nej til at tjene penge på at blogge. Det giver dig nemlig muligheden for at kombinere hobby og arbejde. Før du begynder at tænke på at tjene penge på din blog, bør du først og fremmest skabe en masse indhold og ikke mindst tiltrække læsere. Uanset hvordan og hvorledes man vælger at tjene penge på sin blog, kræver det at man har forholdsvis mange besøgende / læsere.

Affiliate marketing

Affiliate marketing er et glimrende koncept for både bloggere og webshopsejere. Det går kort beskrevet ud på, at du linker til en webshop og bliver betalt pr. klik, lead (tilmelding) eller salg. Ved affiliate marketing er det mest almindeligt, at du får en vis procentdel af salget. Henviser du f.eks. til en online tøjforhandler, så vil du typisk få en provision på 10-20 % af salget. Hvis affiliate marteting lyder som noget for dig, skal du først og fremmest tilmelde dig et eller flere affiliate netværk. Et affiliate netværk er en virksomhed, som skaber forbindelsen mellem bloggere og webshopsejere – altså en form for mellemmand. Nedenfor kan du se en liste over de affiliate netværk, som du med fordel kan benytte dig af:

  • Partner-Ads.dk
  • adservice.dk
  • Zanox.com

Der findes også en lang række andre netværk, men det er langt fra alle, der er lige gode, når det gælder service og udbetaling. Overvejer du at benytte dig af et andet netværk, så bør du altid  tjekke deres anmeldelser på Trustpilot.dk.

Sponsorerede indlæg

Sponsorerede indlæg er ligeledes en fornuftig metode, hvis man vil tjene penge på sin blog. Hvis du har fulgt en eller flere kendte modebloggere, har du med høj sandsynlighed stødt på denne fremgangsmåde. Ved disse type indlæg vil der typisk stå denne tekst nederst:

”OBS: Denne artikel er sponsoreret”.

I korte træk handler det om at en virksomhed betaler dig for at omtale deres produkter eller service. I den forbindelse bør man dog holde sig til at reklamere for virksomheder, som har en vis relevans for sin blog. Det er desuden lovpligtigt at oplyse, at indlægget er sponsoreret. Ulempen ved sponsorerede indlæg er, at det hurtigt kan gå udover bloggens popularitet, hvis de omtalte produkter ikke er relevante for læserne.

Google Adsense

Hvis man har en blog, er der ligeledes mulighed for at tjene penge med Adsense, som er Googles annonceprogram. Det går ud på, at du indsætter annoncer på din hjemmeside og bliver betalt hver gang, du sender en læser videre til en webshop. Det smarte ved Adsense er, at du blot skal indsætte en HTML-kode på din hjemmeside, hvorefter Google Adsense sørger for at vise de mest relevante annoncer for hver enkelt besøgende.

Hvor mange penge du tjener pr. klik afhænger af flere forskellige faktorer. Det er mest almindeligt at få omkring 1-3 kroner pr. klik. Det er derfor nødvendigt, at du har forholdsvis høje besøgstal, hvis du skal tjene mange penge på Adsense.

Indlægget er skrevet af Martin, som har tjent penge på at blogge i 5 år. Martin blogger bl.a. på http://testguro.dk og http://saftpresseren.dk, hvor han tjener penge på både affiliate marketing, sponsorerede indlæg og Google Adsense.

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *