Familie

Økonomi og din nystartet familie

Når man kommer til det stadie i livet, hvor man skal flytte sammen og når man skal have sit første barn, så kan der ske økonomiske udsving. Derfor er det godt at være forberedt på, at ens økonomi vil ændre sig, men også hvordan og hvor meget økonomien vil ændre sig. Det kan være man skal have samlelån i stedet for de enkelte lån man har nu, eller det kan vær man skal have fællesøkonomi osv. Bliv klogere med vores tips herunder.

 

Gode spare tips til jer der skal have jeres første barn

Med et par super simple spare råd kan i komme lidt lettere igennem perioden med jeres første barn.

 

  1. Det kan være en stor fordel at købe ting brugt. Ofte er tingene ikke brugt ret meget, og derfor kan man spare mange penge
  2. Tjek priserne på det forskellige udstyr inden i køber, priserne kan variere meget
  3. Man kan med fordel også leje sit babyudstyr
  4. Det kan være smart at høre om andres erfaringer, så man ikke kommer til at bruge penge på unødvendige ting
  5. Det er altid en god idé at ønske sig praktiske baby-ting til enten sin egen fødselsdag eller måske barnedåb
  6. Køb tøj og udstyr i neutrale farver så det kan genbruges hvis i skal have flere børn. Det bliver også lettere at sælge igen efterfølgende.
  7. Vær især ekstra opmærksom på priserne på bleer. Dette er især et sted hvor man kan spare rigtig mange penge.
  8. Brug ikke for mange penge på for produceret babymad, der er meget at spare ved at lave maden selv.

 

I skal have styr på forsikringerne

Man skal altid have styr på sine forsikringer, og det gælder ikke kun når man får børn. Man skal sikre, at økonomien mm. kan klare, at der sker uforudsete ting i livet. De forsikringer man bl.a. skal være opmærksom på, er indboforsikring og ulykkesforsikring for alle medlemmer af familien.

 

Husk børneopsparingen

Når man får børn, skal man overveje hvorvidt man vil oprette en børneopsparing. Det er en opsparing der bliver optjent på en låst konto, og pengene bliver udbetalt til barnet når det fylder enten 14 år eller 21 år. Pengene bliver sat ind på en skattefri konto og man opsparer det som man har mulighed for, men maksimalt 6.000 kr. om året og 72.000 kr. i alt for hele opsparingen. Det er en rigtig god mulighed for, at give sit barn en god økonomisk start på voksenlivet.