Mobilt bredbånd

Med mobilt bredbånd kan du være på internettet, uanset hvor du befinder dig. Du har muligheden for at være på internettet på det tidspunkt, når du ønsker det. Det er smart og fleksibelt. Der findes rigtigt mange forskellige udbydere af mobilt bredbånd med rigtigt mange forskellige løsninger. Det kan være rigtigt svært at gennemskue, hvilket mobilt bredbånd, der er den bedste. Derfor kan du sammenligne udbydere af mobilt bredbånd, samt løsninger på mobilt bredbånd, under her, eller du kan du læse videre om mobilt bredbånd, længere nede på siden.

UdbyderPakkeDataPris / månedKøb
Lille5 GB99,00 DKKKøb her!
Mellem15 GB169,00 DKKKøb her!
Stor100 GB299,00 DKKKøb her!
Lille0,3 GB29,00 DKKKøb her!
Mellem3 GB49,00 DKKKøb her!
Stor8 GB99,00 DKKKøb her!
Lille3 GB49,00 DKKKøb her!
Stor10 GB99,00 DKKKøb her!
Lille - uden fordele2 GB49,00 DKKKøb her!
Stor - uden fordele10 GB99,00 DKKKøb her!
Lille - med fordele20 GB149,00 DKKKøb her!
Mellem - med fordele100 GB249,00 DKKKøb her!
Stor - med fordele300 GB349,00 DKKKøb her!
Lille3 GB49,00 DKKKøb her!
Mellem8 GB99,00 DKKKøb her!
Stor15 GB129,00 DKKKøb her!
Størst40 GB169,00 DKKKøb her!

En ny verden med mobilt bredbånd

Verdenen har været i en rivende udvikling. Især har internettet udviklet sig til en af de vigtigste informations- og kommunikationskanaler for verdenen. Det er vigtigt, at du i dag kan være online på internettet, uanset om du befinder dig i Vanløse eller i Tokyo. Selvom det kan være svært at finde billigt mobilt bredbånd i udlandet, har du altid mulighed for at være på internettet i Danmark med det mobile bredbånd, uanset hvor du befinder dig.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er på mange måder som den almindelige bredbåndsforbindelse, fordi signalet giver forbindelse til internettet som principielt kommer fra samme sted. Dog er der fundament forskel på den måde, hvorpå du opnår forbindelsen. Med det mobile bredbånd kan du tage forbindelsen med dig overalt, hvorimod du er fastlagt på dit geografiske sted med den almindelige bredbåndsforbindelse. Det mobile bredbånd har som regel en 3g eller 4g forbindelse, hvilket blot siger noget om hastigheden. Dette er du for eksempel vant til at kunne gå på med din smartphone. Der er i de sidste par år sket en stor udvikling på området, hvor det mobile bredbånd er blevet bedre og bedre, samtidig med at det blevet billigere og billigere.

Der er derudover forskel på forbruget i mellem det almene bredbånd og det mobile bredbånd, fordi du kan bruge det almindelige bredbånd lige så meget, som du har lyst til, uden at du betaler ekstra for det. Med det mobile bredbånd køber du en fast mængde data, som du må bruge. Desto mere du bruger, desto dyrere bliver det.

Udbydere af mobilt bredbånd

Der er rigtigt mange forskellige udbydere af det mobile bredbånd. Der er som regel ikke særligt stor forskel på, hvad de forskellige udbydere tilbyder. Der er dog som regel forskel i prisen mængden af data, som du må bruge.  Alle tilbyder muligheden for et 4G-netværk, hvilket den nyeste forbindelse indenfor mobilt netværk.

Når du sammenligner priser mellem udbyderne skal du være særdeles opmærksom på, at udbyderne har en række af forskellige abonnementer, som indeholder en mængde af data, som du har til rådighed pr. måned. Data er det, som du bruger, når du går på internettet eller når du for eksempel bruger apps på din computer, smartphone eller tablet, der bruger internettet. Hvis du forventer at bruge en stor mængde data, skal du altså købe det abonnement, der har en stor data mængde. Forventer du omvendt at du skal bruge lidt mængde data, skal du selvfølgelig købe en lille pakke.

Telmore

Telmore er en stor udbyder af mobilt bredbånd i Danmark og har rigtigt mange forskellige pakker, som både henvender sig til hjemmet og når du er ude af huset. Telmore er et meget populært brand i Danmark, som har rigtige mange kunder. Du har sikkert set nogle af Telemores reklamer i tv’et.

Telia

Telia tilbyder pakker med en meget stor datamængde på helt op til 500 gigabyte om måneden. Der følger oftest også ekstra services med, når du køber et abonnement hos Telia så som Sportify eller Viaplay.

Call Me

Call Me er en relativ ny udbyder af mobilt bredbånd, som tilbyder en række af forskellige løsninger på det mobile bredbånd. Call Me prøver som regel at konkurrere på prisen. Derfor finder du oftest en god pris hos dem.

3

3 er også en stor udbyder af mobilt bredbånd.

CBB mobil

CBB mobil tilbyder et årsabonnement på mobilt bredbånd, hvor du betaler et engangsbeløb, og derved får mobilt bredbånd for et helt år. Her vil du få 2 gigabyte data om måneden. 2 gigabyte data er et ikke særligt meget. Du finder også andre produkter hos CBB mobil.

Oister

Hos Oister får du altid en billig pris på det mobile bredbånd, fordi Oister altid konkurrere på prisen. Oister prøver altid at være den billigste.

Fullrate

Fullrate har en meget smart løsning, der hedder TOGO Flex, som tilpasser sig dit forbrug. Det vil sige, at du ikke ligger dig fast på en fast mængde data om måneden. Du får derved den billigst pris, ud fra den mængde data som du bruger.

Bibob

Hos Bibob kan du få rabat på mobilt bredbånd, hvis du er kunde der i forvejen. Derudover har Bibob rigtigt mange forskellige abonnementer på mobilt bredbånd.

Telenor

Telenor er også en stor spiller på markedet med mobilt bredbånd. Her kan du for eksempel få rabat, hvis i er flere, som er kunde i Telenor.

TDC

TDC har rigtigt mange datapakker. Desto mere du køber, desto flere fordele får du, heriblandt Mofibo og TDC Play.

Valg af mobilt bredbånd

Der er rigtig mange muligheder for dig som kunde at finde det rigtige mobile bredbånd. Det kan være en rigtig god i de at undersøge de forskellige udyders priser på de enkelte pakker. Der er ikke meget store forskelle på priserne, men der kan være penge at spare og fordele at få ved at vælge den rigtige udbyder.

Derudover bør du undersøge bindingsperioden, når du tegner et abonnement. Det er ikke sikkert, at det abonnementet det billigste, hvis du binder dig for 6 måneder. Det kan blandt andet blive et problem, hvis du ikke er tilfreds med produktet eller hvis du ikke skal bruge det mobile bredbånd her.

Det kan også være en god ide at undersøge de forskellige udbyderes dækning. Der nemlig være problemer i nogle områder med det mobile bredbånd. Du bør derfor undersøge, om det enkelte udbyders netværk dækker i hele landet.

Installering og opsætning af mobilt bredbånd

Det er som regel meget nemt at installere og opsætte mobilt bredbånd. Der er tre måder, hvor på du skal installere og opsætte det mobile bredbånd:

  • Simkort
  • Router
  • USB

Vi gennemgår dem under her.

Opsætning af mobilt bredbånd med simkort

Du kan tage dit mobile bredbånd med et simkort. Den er nemmest for de fleste, fordi folk er vant til at bruge simkortet i for eksempel mobiltelefoner. Det fungerer på den måde, at du sætter dit simkort i enheden, som du bruger. Herefter skal du aktivere simkortet, før du kan bruge det. Oftest følger der en vejledning med, som du kan følge. Det er mest normalt at bruge et simkort, når du har en smartphone eller tablet, fordi der meget sjældent er plads til et simkort i en bærbar computer. Du skal derfor ikke regne med, at du kan bruge bredbånd igennem simkort, hvis du skal bruge internettet fra din bærbar computer.

Opsætning af mobilt bredbånd med USB

Der er også rigtigt mange som bruger USB-metoden, hvor du simkortet indsættes i USB’en, som kan tilsluttes computeren. Det er rigtigt smart, hvis du gerne vil have mulighed for at sidde med din computer og være på internettet. Det vil være meget simpelt at installere det mobile bredbånd igennem denne løsning.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd med router

Det er relativt nyt at bruge en router til det mobile bredbånd, hvor du opretter forbindelse ved at installere en trådløs router. Du skal også i routeren indsætte et simkort, for at kunne skabe et mobilt netværk.  Ved at bruge en router kan du dele det mobile trådløse netværk. Det kan du også tildeles med den anden metode, men her skal du viderestille signalet fra enheden, hvilket er en smule mere besværligt, end hvis du gør det igennem et router.

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *