Husforsikring

En af de største investeringer, som du laver i et dit liv, er investeringen i et hus. Derfor er det vigtigt, at du kan være tryg i tilfælde af uheld. Det er vigtigt, at du læser forsikringsbetingelserne igennem for din husforsikring, fordi der er stor forskel på, hvad de enkelte husforsikringer dækker hos de forskellige forsikringsselskaber. Du sammenligne og finde husforsikringer, under her, eller læse mere om husforsikringer, længere nede på siden.

UdbyderNavnBeskrivelseFind her!
TjenestetorvetIndhent tilbud på husforsikring!Hent tilbud!
Findforsikring.dkIndhent tilbud på husforsikring!Hent tilbud!
IF ForsikringHusforsikring.Køb her!
GjensidigeHusforsikring.Køb her!
ArosHusforsikring.Køb her!

Inden du tegner en husforsikring

Du skal altid læse hele aftalen igennem, også det, som står med småt. Der er rigtigt mange forskellige betingelser hos de forskellige forsikringsselskaber. Derfor dækker de alle sammen forskelligt. Derfor er det vigtigt, at du læser hele forsikringspolicen igennem, før du skriver under på aftalen.

Det er rigtigt trist at stå med skade, for derefter at finde ud af, at forsikringen ikke dækker, på trods af, at du troede, at den gjorde. Hvordan du sammensætter din husforsikring er helt op til dig og der er ikke et entydigt svar på, hvordan du bør sætte sammen. Du skal hele opveje prisen med dækningen. Desto mere husforsikringen dækker, desto dyrere bliver den.

Dækning af skader

Når der dækkes for skader, vil det sige, at du får erstattet det gamle med det nye. Men også her kan der være forbehold fra forsikringsselskabet, som står i betingelserne.

Husforsikring

14 dages fortrydelsesret

Du har altid 14 dages ret til at fortryde købet af husforsikringen fra det tidspunkt, hvor du har modtaget forsikringspolicen. I tidsrummet på 14 dage har du mulighed for at opsige aftalen.

Mængderabat på forsikringer

Det kan være en god ide at samle alle dine forsikringer ét sted. Derved kan du opnå mængderabat, hvilket kan give dig en billigere husforsikring. Derudover giver det som regel også et bedre overblik over alle dine forsikringer.

Husforsikring priser

Der findes rigtigt mange forskellige pakker på husforsikringer, udbudt af rigtigt mange forskellige forsikringsselskaber. Derfor kan det være en rigtig god ide at sammenligne priser, da du derved kan spare penge på din husforsikring. Du danner dig derudover også et overblik over dine muligheder for en husforsikring.

Husforsikring lovpligtig

Det er ikke lovpligtigt, at du skal have en husforsikring. Dog kan banken eller et pengeinstitut kræve, at du har en husforsikring, hvis du låner penge af dem. Når du låner penge til at købe et hus stiller du sikkerhed med boligen i form af pant. Hvis du ikke har en husforsikring, risikerer pengeinstituttet, at husets værdi forsvinder i tilfælde af brand. Derfor kræver de oftest, at du har en husforsikring.

Billig husforsikring

Hvis du leder efter en billig husforsikring, skal du købe en af de små pakker, som ikke dækker alt muligt andet. Derudover kan det være en god ide at sammenligne priser hos de forskellige forsikringsselskaber.

Hvad koster en husforsikring?

Prisen på en husforsikring kan variere meget. Den kan koste blot nogle par tusinde kroner om året til mange tusinde kroner om året. Prisen på husforsikringen afhænger af flere forhold. Det kan være, hvor stort huset er, hvor gammel huset er, hvilket stand huset er i, hvor du bor henne i landet, om du vælger høj eller lav selvrisiko og om du kan få rabatter på dine forsikringer, når du samler dem.

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring er generelt set en forsikring, der dækker dit hus i tilfælde af pludselige og uventede skader. Husforsikringen kan indeholde mange forskellige forsikringer og dækninger.

Hvad kan en husforsikring dække?

Det er meget forskelligt, hvad en husforsikring dækker. Der er også forskellige pakker af husforsikringer hos de forskellige forsikringsselskaber. Derfor er prisen på husforsikringerne meget forskellige. Derudover kalder de enkelte forsikringsselskaber en husforsikring noget forskelligt. De kan sagtens kalde det for en ejendomsforsikring, parcelhusforsikring eller villaforsikring.

De fleste husforsikringer dækker skader, som opstår ved brand, stormvejr, frost og sne, men det kan også være vandskader. Derudover dækker en husforsikring oftest også hærværk og indbrud, men kun på ejendele og værdier, der er indbefattet af husforsikringen. Et gennemgående træk ved disse skader er, at de opstår pludseligt og uventet. Derfor vil du ikke få dækning, hvis skaden på dit hus for eksempel skyldes på grund af manglende vedligeholdelse. En brandforsikring er dækket ind i husforsikringen, hvor denne er vigtig, hvis du skal låne penge til at købe hus. Sker der et lynnedslag eller hvis der sker en kortslutning, dækker brandforsikringen også. Da en brandforsikring ikke dækker alle andre skader, hvor det ikke er påført ved brand, er det helt naturligt, at du også køber en husforsikring.

Derudover er det normalt af en husforsikring også indeholder en retshjælps- og ansvarsdækning, hvilket vil sige, at forsikringsselskabet kan udbetale erstatning, hvis personer lider skade, fordi du kommer til at ødelægge deres ting eller fordi du skader dem. Retshjælpen kommer til udtryk ved, at forsikringsselskabet vil dække omkostninger til for eksempel advokat, hvis du skal du retten for at få afgjort en sag omkring hushandel eller problemer med at et firma renovere boligen.

Derfor kan en husforsikring indeholde:

 • Anden pludselig skade
 • Brand
 • Entepriseforsikring
 • Husejerforsikring
 • Retshjælpsforsikring
 • Skade på skjulte rør og kabler
 • Stormskader
 • Tyveri og hærværk
 • Vand og frostskader
 • Drud på glas og kunne
 • Svampe- insekt- og råskadeforsikring
 • Skade lavet af gnavere
 • Skadedyrsbekæmpelse
 • Vandskade

 

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *