Hosting

Hosting-begrebet er meget bredt, og blot en metode hvorpå du kan have hele eller dele af din IT-løsning i et eksternt datacenter. Her vil du forbinde til datacenteret igennem internet. Derfor er du helt uafhængig af din geografiske placering, fordi datacenteret kan befinde sig i Japan eller USA, imens du sidder i Danmark. Det kan være smart med hosting, fordi du kan spare penge, ved ikke selv at have/eje serveren. Du kan finde ud af mere omkring dine hosting-muligheder, under her, eller læse videre om hosting, længere nede.

WebhotelNavnPris / månedAntal domænerPladsKøb webhotel
MeeboxPakke 1: 10 kr.
Pakke 2: 49 kr.
Pakke 3: 99 kr.
Pakke 1: 1
Pakke 2: 5
Pakke 3:
Pakke 1: 10GB
Pakke 2: 50 GB
Pakke 3: 100 GB
KØB WEBHOTEL HER!
Web10Pakke 1: 10 kr.
Pakke 2: 49 kr.
Pakke 3: 99 kr.
Pakke 1: 10
Pakke 2: 40
Pakke 3: 50
Pakke 1: 15GB
Pakke 2: 20GB
Pakke 3: 30GB
KØB WEBHOTEL HER!
Chosting.dkPakke 1: 22 kr.
Pakke 2: 39 kr.
Pakke 3: 67 kr.
Pakke 4: 122 kr.
Pakke 5: 183 kr.
Pakke 6: 224 kr.
Pakke 1: 2
Pakke 2: 5
Pakke 3:
Pakke 4: 2
Pakke 5: 5
Pakke 6: 10
Pakke 1: 5GB
Pakke 2: 10GB
Pakke 3: 15GB
Pakke 4: 5GB
Pakke 5: 10GB
Pakke 6: 15GB
KØB WEBHOTEL HER!
SurftownPakke 1: 11,88 kr.
Pakke 2: 48,75 kr.
Pakke 3: 73,75 kr.
Pakke 1: 1
Pakke 2: 10
Pakke 3: 20
Pakke 1: 10GB
Pakke 2: 20GB
Pakke 3: 30GB
KØB WEBHOTEL HER!
TeaminternetPakke 1: 29 kr.
Pakke 2: 49 kr.
Pakke 3: 79 kr.
Ingen info.Pakke 1: 3GB
Pakke 2: 5GB
Pakke 3: 10GB
KØB WEBHOTEL HER!
WebdomainPakke 1: 9 kr.
Pakke 2: 19 kr.
Pakke 3: 29 kr.
Pakke 1:
Pakke 2:
Pakke 3:
Pakke 1: 3GB
Pakke 2: 5GB
Pakke 3: 10GB
KØB WEBHOTEL HER!
Cliche hostingPakke 1: 1 kr.
Pakke 2: 14 kr.
Pakke 3: 24 kr.
Pakke 4: 39 kr.
Pakke 5: 49 kr.
Pakke 1: Ukendt
Pakke 2: Ukendt
Pakke 3: Ukendt
Pakke 4: Ukendt
Pakke 5: Ukendt
Pakke 1: 100MB
Pakke 2: 1GB
Pakke 3: 5GB
Pakke 4: 10GB
Pakke 5: 20GB
KØB WEBHOTEL HER!
One.comPakke 1: 14 kr.
Pakke 2: 40 kr.
Pakke 3: 55 Kr.
Pakke 4: 95 kr.
Pakke 1: 1
Pakke 2: 1
Pakke 3: 1
Pakke 4: 1
Pakke 1: 15GB
Pakke 2: 100GB
Pakke 3: 200GB
Pakke 4: 500GB
KØB WEBHOTEL HER!
UnoEuroPakke 1: 8 kr.Pakke 1:Pakke 1: 5GBKØB WEBHOTEL HER!

Webhotel uden begrænsninger hos Gigahost
GigahostPakke1: 29 kr. Pakke 1:Pakke 1: 35GBKØB WEBHOTEL HER

Hvad er hosting?

Hosting sker meget simpelt igennem en server, som reelt set er en computer, som er dedikeret til at yde en eller flere specifikke IT-relaterede services. Disse services kan bestå af mange forskellige ting. Det kan være deling af filer, hosting af hjemmesider eller en server til at lagre og gemme data.

Der findes forskellige typer af webserverhosting. Det gælder både for VPS hosting og hosting som webhoteller.

hosting

VPS hosting

Hvis du gerne selv vil styre fra maskinrummet, vil VPS hosting være målrettet dig. Det er her, hvor du har en langt større behov for, at din server kan præstere sammenlignet med et webhotel. Fordelen er, at du ikke skal stå for selve hardwaren. VPS står for Virtual Private Server. Det betyder, at du har en virtuel server, som kun står til rådighed for dig. Det vil sige, at du selv kan styre og kontrollere softwaren. Du kan i praksis selv vælge operativsystem. Men det kan også betyde, at du selv har ansvaret for eksempel sikkerhed, backup og lignende, som udbyderen normalt ville tage ansvaret for at håndtere.

Webhotel

Med et webhotel, er der tale om, at du deler serveren med andre. Det kan være op til mange tusinder af andre personer og hjemmesider, som du deler denne server med. Webhotellet er ligesom et hotel, hvor du lejer dig ind på et ”værelse”. Du deler i praksis hele bygningen med de andre. Der er både ulemper og fordele ved at have et webhotel. Hvis du ikke har meget trafik eller hvis du ikke har behov for 100 procent oppetid, kan webhotellet være en god og billig løsning. Derudover er det en god løsning, hvis du ikke selv har styr på alt det tekniske.

Hosting priser

Det kan være super svært at gennemskue server- og hosting-markedet, fordi der er så mange tekniske forhold. Derfor kan det kun anbefales, at du bruger lidt tid på undersøge markedet. Det er klart, at du ikke blot skal undersøge priserne, men også om den enkelte løsning dækker dit behov.

Billig hosting

Den billige hosting er selvfølgelig relativ, afhængig af dine behov. Men snakker vi om et webhotel, kan det koste helt ned til 6 kroner om måneden. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke tager den billige løsning, fordi du tror, at der ikke er forskel på udbyderne og løsningerne. Det er vigtigt, at du analyserer dit eget behov. Hvor meget trafik skal din hjemmeside for eksempel håndtere? Det koster ikke ret mange penge at købe et nogen lunde godt webhotel. Du behøver derfor ikke et dyrt webhotel eller egen server, hvis du blot skal lave en mindre hjemmeside.

Gratis hosting

Du kan faktisk finde gratis hosting. Det kan du for eksempel på hostinger.dk. Du skal blot være opmærksom på, at der tale om et begrænset løsning, når der er tale om gratis hosting. Du har som regel en stor begrænsning på pladsen på serveren og hvilken mængde af trafik, som serveren kan håndtere. Det koster ikke ret mange penge om måneden ved at vælge en billig løsning. Det kan koste helt ned til 6 kroner om måneden, svarende til 66 kroner. Det kan godt betale sig med sådan en løsning. Hvis du har brug for mere, kan du altid opgradere til en bedre løsning.

Mange muligheder

Der er sindssygt mange muligheder, når du leder efter en host. Det kan faktisk være ret uoverskueligt. Der er rigtigt mange udbydere med mange forskellige løsninger på det danske marked, men der er faktisk også rigtigt mange løsninger, som du kan bruge på det globale marked. Pointen er jo netop, at det ligegyldigt, om serveren ligger i Danmark, Kina eller USA. Du skal blot være opmærksom på, at der er andre forhold, der gør sig gældende, hvis du vælger en løsning i for eksempel USA fremfor Danmark. Supporten er nok ikke på dansk og derudover kan du ikke regne med at være beskyttet af lovgivningen i lige så høj grad, som du er i Danmark.

Typer af hosting

Der er rigtigt mange forskellige typer af hosting-løsninger. Herunder finder du eksempler på en række af hosting services:

Fri webhosting service: Oftest udbudt af en række af forskellige virksomheder med en begrænset service(I form af begrænset mængde plads, domæner, trafik osv), og nogle gange understøttet af reklamer(Som du ser ved 123hjemmeside.dk). Desuden er denne løsning oftest meget begrænset sammenlignet med betalte hosting-løsninger.

Del webhosting service(Webhotel): hjemmesiden er placeret på samme server som mange andres hjemmesider, hvilket kan være op til flere tusindende andre. Normalt vil alle domæner dele den samme mængde af serverressourcer som RAM og CPU. Mange funktioner er meget basale og ikke ret fleksible hvad angår software og opdateringer.

Forhandler webhosting: Tillader kunderne selv at blive host og udbyde hosting.

Virtual Dedicated Server: Bliver også kaldt for Virtual Private Server (VPS), der inddeler serverressourcer i virtuelle servere, hvor ressourcerne kan blive allokeret på sådan en måde, der ikke direkte udtrykker den underliggende hardware. VPS vil ofte allokere ressourcer baseret på en server af mange VPS’er forhold, men virtualisering må blive eksekveret af en række af grunde, blandt på grund af muligheden for at flytte indhold mellem VPS’erne. Brugeren kan have root adgang til deres egen virtuelle plads. Kunderne kan nogle gange være ansvarlige for at vedligeholde serveren eller udbyderen kan udbyde administrerende opgaver for kunden.

Dedikeret hosting service: Brugeren får sin egen webserver og får fuld kontrol over den. Oftest ejer brugeren dog ikke serveren. Brugeren har fuld administrativ tilgang til serveren, hvilket betyder, at kunden er ansvarlig for sikkerhed og vedligeholdelsen af den dedikerede server.

Styrende hosting service(Managed hosting service): Brugeren få sin egen webserver, men har ikke tilladelse til fuld kontrol over denne. Brugeren har dog tilladelse til at styre data igennem en FTP eller andre værktøjer. Brugeren er nægtet adgang for fuld kontrol, så udbyderen kan garantere kvaliteten af servicen, ved ikke at tillade brugeren at ændre serveren eller potentielt skabe konfigurations problemer. Normalt ejer brugeren ikke serveren, men leaser/lejer sig ind på den.

Der er mange flere typer af hosting-løsninger, men de, nævnt ovenover, er de populæreste.

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *