Økonomi

Hold styr på gælden

Man skal aldrig låne flere penge end man ved, at man med tiden kan betale tilbage. Det er også altid en god idé at have en opsparing. Opsparingen behøver ikke være stor, en lille opsparing vil kunne afhjælpe pludselige økonomiske problemer der let kan opstå, og afhjælpe at man skal optage lån. For at man selv får et bedre overblik over sin gæld og sine betalinger, så er der en del gode råd man kan bruge.

 

Hvis du ikke betaler din gæld

Man skal aldrig låne penge for at betale sin gæld tilbage, dette gør blot gælden større og mere uoverskuelig. Og bliver gælden for uoverskuelig, så kan man ikke betale den tilbage som aftalt, og derefter kan man risikere at blive registreret i RKI.

 

Hvis ikke du betaler din gæld, bliver du registreret i RKI og du kan derefter komme i fogedretten, fordi dine kreditorer vil have deres penge. Men er det helt og aldeles umuligt for dig at betale dine penge tilbage, så kan man søge om gældssanering. Gældssanering er en mulighed for dig at få annulleret din gæld eller dele af din gæld, men dette er langt fra noget der er en mulighed for alle. For at du kan blive taget i betragtning skal din vælg være meget stor og urealistisk at tilbagebetale.

 

Lær at spare dine penge op

Det er en smart idé hvis man har bygget sin opsparing op på to konti hvor den ene er en langvarig opsparing til måske at købe et hus eller en bil, og den anden konto til uforudsete udgifter der kan opstå uventet. For at hjælpe på vej, så er der her 8 gode råd som man kan benytte for at få opbygget en god opsparing som kan afhjælpe at du går ud og tager et forbrugslån.

  1. Læg et realistisk budget så du er sikker på, at du ikke bruger penge som du ikke har.
  2. Gør dig overvejelser omkring hvordan du vil bruge dine penge. Vil du hellere have et større forbrug i hverdagen eller vil du have en god opsparing?
  3. Det er en god idé altid at have en opsparing til uforudsete udgifter
  4. Gør din opsparing til en månedlig overførsel der sker automatisk, så lægger du ikke mærke til, at det sker.
  5. Lav et system for din opsparing, hvor meget skal der spares op og hvad har du af drømme
  6. Undersøg hvad mulighederne er for rente og afkast på din opsparing
  7. Det er en god idé at have sin opsparing et sted der er specielt afsat til dette. Fx en separat konto
  8. Det kan være en fordel at udnytte sin pensionsopsparing hvis du ved pengene ikke skal bruges.