Domænenavn

Et domæne er enten et navn på en hjemmeside eller en E-mail adresse. Et domæne kaldes også for et domænenavn, er din hjemmesides navn og unikke identitet på internettet. Du kan for eksempel skrive Pengepiloten.dk i din internet-browser og du kommer til denne hjemmesides forside. Der er altid en endelse på domænenavnet, der bliver kaldt for Top Level Domain, som oftest er forkortet med TLD og som blandt andet kan identificere hjemmesidens nationale tilhørssted. For eksempel vil .dk være en TLD for danske domæner, .no for norske domæner og .se for svenske domæner. TLD kan også være .com, som står for commerciel eller .info, der står for information. Der er mange muligheder. Det er ikke kun prisen, der er forskellen på disse domæner. Du kan finde en oversigt over steder, hvor du kan købe dit domænenavn under her!

WebhotelNavnPris for DK-domænePris for Com-domæneKøb domænenavn
Meebox49 kr.75 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Web1045 kr.112,50 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Chosting.dk100 kr.115 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Surftown45 kr.199 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Teaminternet79 kr.79 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Webdomain45 kr.99 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Cliche hosting149 kr.218 kr. / 2årKØB DOMÆNENAVN HER!
One.com75 kr.112,50 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
UnoEuro6,25 EUR12,50 EURKØB DOMÆNENAVN HER!

Webhotel uden begrænsninger hos Gigahost
Gigahost119 kr.119 kr.KØB DOMÆNENAVN HER

Køb domænenavn

Du kan over her, finde ud af hvor du billigst kan købe dit domænenavn.

Husk at forny dit domænenavn

Når du registrerer et domænenavn, så er det dit, men du skal huske at forny det. Faktisk køber du et decideret et domænenavn. Du lejer det. Derfor skal du hele tiden forny det, hvis du skal blive ved at med at leje domænet. Der kan nemlig være andre, som vil købe domænenavnet, hvis du ikke forlænger det.

Valg af kort eller langt domænenavn

Som udgangspunkt bør et domænenavn ikke være langt. Det er vigtigt, at dine besøgende kan huske navnet på din hjemmeside og dit domænenavn, hvis han eller hun skal komme tilbage igen. Den besøgende kan ikke huske dit domænenavn, hvis det er rigtigt langt. Et god tommelfingerregel siger, at domænenavnet ikke bør være længere end 25 tegn. Det kan også være svært at lave et flot logo, hvis du har et meget langt domænenavn. Du risikerer faktisk, at der ikke er plads til hele navnet, hvis det er meget langt.

Beskrivende eller brand som domænenavn

Et beskrivende domænenavn kunne for eksempel være domænenavnet “valgafdomænenavn.dk”. Den søgende på Google kan for eksempel se, om linket er relevant for søgningen, fordi den beskriver den gennemgående emne på hjemmesiden. Hvis du derimod vælger et unikt domænenavn, kan du i højere grad brande hjemmesiden. Der er mange goder eksempler på sådan et. For eksempel kan Dinero.dk være et godt eksempel på et unikt, brand navn. Dinero.dk beskriver umiddelbart ikke noget om et regnskabsprogram. Valget om et beskrivende eller brand som domænenavn, afhænger helt og aldeles af, hvad formålet med domænenavnet er og hvad det skal bruges til.

Hvilken endelse på domænenavnet?

Hvis du laver en dansk hjemmeside, bør du som udgangspunkt vælge et dk-domæne. Hvis du derimod laver en hjemmeside, som henvender sig mere globalt, kan du vælge et .com eller .net domæne. Du kan eksperimentere med andre domænenavne, men det anbefales ikke, da mange mennesker ikke har forståelsen for disse og vil vælge .dk domæne, når de søger på Google.

Skil dig ud fra mængden

Det kan også være en god ide, a du undersøger, hvad dine konkurrenter hedder. Derved kan du adskille dig fra deres domænenavne. Det kan være svært at adskille sig fra mængden, hvis du har et domænenavn, som stort set hedder det samme som konkurrenterne, men med få modifikationer. Dine besøgende vil i højere grad kunne huske dit domænenavn, fremfor de andre, hvis du har et unikt domænenavn, som adskiller sig fra konkurrenterne.

Åbent eller lukket domænenavn

Hvis du vælger et meget lukket domænenavn, kan du have svært ved at skrive om nye emner. For eksempel kunne Pengepiloten.dk hedde Lånepiloten.dk og kun handle om at låne penge, men så ville Pengepiloten.dk ikke kunne have emner med A-kasser, fagforeninger, webhoteller, TV pakker osv. Ved at have et mere åbent domænenavn, kan Pengepiloten.dk handle om mange flere emner. Om du skal vælge et lukket eller åbent domænenavn, kommer selvfølgelig helt an på, hvad du skal bruge dit domænenavn til og hvilket formål du har. Det er blot vigtigt, at du ved, at der kan opstå problemer på sigt, hvis du vælger et meget lukket domænenavn. Omvendt kan et åbent domænenavn, vise for lidt relevans for den søgende på Google. Det kan være en god ide at vælge et domænenavn, som har et overordnet tema. Det kunne for eksempel være:

Smslån.dk kontra Lånpenge.dk

Kærlighedsromaner.dk kontra Bøger.dk

Løbetræning.dk kontra Træning.dk

Æ, Ø og Å i domænenavne

Det er aldrig rigtigt godt at have Æ, Ø og Å i sit domænenavn, men heldigvis er der en god løsning på problemet. Hvis du for eksempel køber domænenavnet Lånpenge.dk, bør du også købe domænenavnet Laanpenge.dk. Derved redirecter du Lånpenge.dk til Laanpenge.dk. Derved kan du brande din hjemmeside som Lånpenge.dk, men du bruger reelt Laanepenge.dk som hjemmeside.

Brainstorming til domæne

Det kan være svært at finde på det helt rigtige domænenavn til din hjemmeside. Derfor kan du lave en brainstorming først. Du kan finde de 5 vigtigste søgeord, der er i din branche eller som er forbundet med din hjemmeside og domænenavn. Du kan derefter lege med at sætte disse ord sammen. Du kan tilføje suffikser og præfikser til dem, så du derved hele tiden danner et nyt domænenavn. Du kan også bare helt generelt sætte dig ned og skrive dine ideer ned. Du kan spørge venner og familie. Du kan også søge på Google for inspiration.

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *