Domæne

Et domæne er det samme som et domænenavn, hvor det er dit navn på din hjemmeside og/eller din email-adresse. Når du har et domæne, vil det være helt unikt. Det vil sige, at der er ingen andre, som kan have samme domæne som dig. Det betyder også, at alle kan tilgå din hjemmeside og derved dit domæne igennem deres browser. Alle domæner har en endelse, som bliver kaldt for TLD, der står for Top Level Domain, og som blandt andet kan identificere hjemmesiden tilhørsforhold, som du ser ved et .dk domæne, der angiver, at det er et dansk domæne. Et TLD behøver ikke at være et .dk domæne eller .no domæne. Det kan også være et .com domæne. Du kan finde en oversigt over steder, hvor du kan købe dit domæne, under her!

WebhotelNavnPris for DK-domænePris for Com-domæneKøb domænenavn
Meebox49 kr.75 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Web1045 kr.112,50 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Chosting.dk100 kr.115 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Surftown45 kr.199 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Teaminternet79 kr.79 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Webdomain45 kr.99 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
Cliche hosting149 kr.218 kr. / 2årKØB DOMÆNENAVN HER!
One.com75 kr.112,50 kr.KØB DOMÆNENAVN HER!
UnoEuro6,25 EUR12,50 EURKØB DOMÆNENAVN HER!

Webhotel uden begrænsninger hos Gigahost
Gigahost119 kr.119 kr.KØB DOMÆNENAVN HER

Køb domæne

Du kan, over her, finde ud af, hvor du billigst kan købe dit domæne.

Fornyelse af domæne

Det er vigtigt, at du husker at forny dit domæne. Når du køber et domæne, så ejer du rent faktisk ikke domænet. Du lejer det blot for en periode. Du har dog altid førsteretten til at kunne forlænge denne periode. Det vil sige, at du blot skal huske at betale den årlige afgift, der er forbundet ved at leje domænet. Glemmer du det, risikerer du, at andre kan købe dit domæne.

Skal et domæne være langt eller kort?

Det er selvfølgelig et super relevant spørgsmål. Du kan spørge dig selv, hvad husker du bedst? Et langt eller kort domæne? Du vil nok svare et kort domæne. Derfor siger man, at et domæne ikke børe være længere end 20 til 25 tegn. Er det længere kan det blive svært at huske domænet for den besøgende, som gerne vil vende tilbage. Derudover ser det ikke ret godt ud i logoet eller banneret, hvis hjemmesiden har et langt domæne. Derfor kan det altid anbefales, at du vælger et relativt domæne.

Beskrivende domæne

Et beskrivende domæne er et domæne, som beskriver, hvad hjemmesiden handler om. For eksempel beskriver Amino.dk ikke, at hjemmesiden er et iværksætterforum, men det gør onlinemotion.dk til gengæld. Det kan være en fordel at have et beskrivende domæne, fordi det kan vise mere relevans for den besøgende på Google. Omvendt kan et domæne, som Amino.dk oftest bedre huskes, fordi det er unikt og derfor bedre kan brandes.

Domæne

Hvilket TLD-endelser på domænet?

Hvis du skal lave en dansk hjemmeside, er det som regel bedst at have en .dk endelse på domænet. Hvis du derimod skal lave en hjemmeside på engelsk og som henvender sig til besøgende fra hele verdenen, kan det bedst anbefales, at du bruger et .com domæne. Der er rigtigt mange forskellige TLD-endelser, og det anbefales, at du er lidt konservativ med dit valg. Der er rigtigt mange, som ikke forstår disse endelser, og som i højere grad vælger hjemmesiderne med de ikke så brugte TLD-endelser fra, når de for eksempel søger på Google.

Et andet domæne end de andre

Det er vigtigt, hvis du skal skille dig ud i mængden, at du eventuelt undersøger, hvad dine konkurrenter hedder. Derved risikerer du ikke, at du ikke forsvinder i mængden. Indenfor nogle brancher kan der være rigtigt mange konkurrenter. Det kan være rigtigt svært at differentiere sig og derfor kræver det, at du er en smule kreativ.

Snævert eller bredt domæne

Det kan være en god ide, at du vælger et bredt domæne. Det vil sige, at du har et overordnet tema. For eksempel kunne din hjemmeside hedde træning.dk i stedet for styrketræning.dk. Du kan med træning.dk skrive mange flere artikler omkring træning end hvis der er tale om styrketræning.dk. Det er hvert fald vigtigt at du overvejer, hvor snævert eller bredt dit domæne er. Omvendt kan et snævert domæne vise mere relevans i forhold til personen, som søger på Google. Derfor er der både fordele og ulemper ved et bredt og snævert domæne.

Æ, Ø og Å domæne

Du kan sagtens have et Æ, Ø og Å domæne, selvom det kan give problemer. Du skal sådan set blot huske, at du også køber domænet uden æ, ø eller å. Det vil sige, køber du domænet æbelskiver.dk, så skal du også købe aebelskriver.dk. Derved kan du bruge æbelskiver.dk i brandingen af domænet, men dine besøgende bruger i praksis aebelskiver.dk. Du kan nemlig redirecte brugeren fra æbelskiver.dk til aebelskiver.dk.

Ideer til domæne

Det kan være svært at finde det helt rigtige domæne. Derfor kan det være en god ide at lave en brainstorm med alle dine ideer. Du kan skrive alle dine ideer ned på et papir. Du kan også prøve at finde mange af de søgeord, der er i forbindelse med et emne, som din hjemmeside handler om. Derved kan du lave lidt ordleg og blande de forskellige ord sammen til en domæne.

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *