Bilforsikring

Du er i Danmark forpligtet til at have en lovpligtig ansvarsforsikring, når du ejer en bil. Derfor skal du tegne en bilforsikring. Derudover har du mulighed for at tegne en såkaldt kaskoforsikring, førerdækning og andre forsikringer, som du kan tilkøbe. Derved vil du i højere grad være dækket, hvis uheldet sker. De fleste danskere har både en ansvarsforsikring, samt en kaskoforsikring, hvis de har købt en ny bil. Det kan nemlig være dyrere at reparere denne. Mange danskere sparer dog kaskoforsikringen væk, når der er tale om, at de ejer en brugt eller gammel bil, fordi kaskoforsikringen koster det samme, som at skulle reparere bilen. Det er meget forskelligt, hvad den bilforsikring koster. Prisen vurderes ud fra en række af individuelle forhold. Du kan, under her, sammenligne, få tilbud og købe en bilforsikring. Længere nede på siden kan du læse mere om bilforsikringer.

UdbyderNavnBeskrivelseFind her!
TjenestetorvetIndhent tilbud på bilforsikring!Hent tilbud!
Findforsikring.dkIndhent tilbud på bilforsikring!Hent tilbud!
IF ForsikringBilforsikring.Køb her!
GjensidigeBilforsikring.Køb her!
ArosBilforsikring.Hent tilbud her!

Bilforsikring sammenligning

Der kan være mange penge at spare og mange fordele at hente ved at vælge den rigtige bilforsikring. Du skal være opmærksom på, at det måske kan betale sig at købe sin bilforsikring sammen med andre forsikringer. Derved kan du opnå en mængderabat. Derfor skal du ikke blot undersøge priserne for de enkelte bilforsikringer, men også undersøge muligheden for at samle dine forsikringer og derved opnå en større rabat og besparelse.

Bilforsikring unge

En bilforsikring er som regel dyrere for unge, fordi flere unge i trafikken kører galt. Derfor er der en højere risiko forbundet ved at give dig forsikring. Denne risiko bliver der selvfølgelig betalt for i kroner og øre.

Billig bilforsikring

En billig bilforsikring er ikke nødvendigvis den billigste forsikring i kroner og i øre. Det er vigtigt, at du også tager højde for dine behov. Derfor bør du overveje, hvilken bil, som du har tænkt dig at forsikre, hvilke former for dækning, som du ønsker, hvor stor en selvrisiko, som du vil have, hvor mange kilometer om året, som du skal køre i din bil og hvem, som primært vil bruge bilen. Disse overvejelser vil lede dig ind på, hvilke dækninger, som du bør have til din bil. Du skal dog altid minimum have en ansvarforsikring.

Bilforsikring priser

Prisen på din bilforsikring bliver blandt andet vurderet ud fra kørselserfaring, hvor du bor og hvilken model af bil, som du kører i.

Selvrisiko

Prisen vurderes også ud fra selvrisiko, der er det beløb, som du selv skal dække ved skader. Hvis du vælger en bilforsikring med en lav selvrisiko, vil den årlige præmie være højere, end den med en højere selvrisiko. Omvendt skal du betale en mindre selvrisiko, hvis uheldet rent faktisk sker.

Anciennitet

Anciennitet er din erfaring målt i antal har, som du har kørt bil og antallet af tidligere skader. Forsikringsselskaberne bruger anciennitet til at bestemme prisniveauet for din bilsikring. Hvis du har en god anciennitet vil du få en billig bilforsikring. Det bedste du kan blive er såkaldt elitebilist. Denne bliver forskelligt og bredt defineret af de forskellige selskaber. Generelt set vurderer selskaberne, at du elitebilist, når du kørt 3 til 8 år og desuden er over 25 år gammel.

Bilforsikring

Alder

Alder har desuden også en stor betydning for prisen på forsikringen. Der er stor forskel på billister, der er yngre end 25 år og billister, der er elitebilister. Den unge aldersgruppe har simpelthen en dårlig statistik, hvad angår uheld. Derfor er der forbundet en højere risiko ved at give denne aldersgruppe en bilforsikring, der betyder, at forsikringen bliver dyrere.

Bilens model og type

Bilens type og model har også betydning for prisen. Har du en ny og dyr vil, vil det være en højere risiko at dække bilen, end hvis der var tale om en billig og brugt bil.

Derudover kan det betyde noget, hvor du bor, fordi der er forskel på, om du kører meget på landet eller i byen.

Der findes forskellige bilforsikringer

En bilforsikring er ikke blot en bilforsikring. Du kan forsikrer dig på mange måder. Du kan, under her, finde en række af de ting som en bilforsikring kan dække:

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker for rigtigt mange skader på den forsikrede vil. Kaskoen kan derudover dække tyveri af bilen. Du skal være opmærksom på, at der oftest er inkluderet en ansvarsforsikring i kaskoforsikringen.

Ansvarsforsikring

Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men det er ansvarsforsikringen, der dækker uheld, hvis du har været ansvarlig for skaderne. Her vil forsikringen dækker de skader, som du har skabt på andre og deres køretøjer, samt eventuelle ejendele. Hvis du har medpassagerer i bilen, dækker forsikringen også disse. Det vil sige, at ansvarsforsikringen kun dækker andre og ikke din personskader eller skader på din bil.

Førerdækning

Du kan tilkøbe førerdækning, som vil dække de personskader ved uheld, som du selv er skyld i. Her vil der være tale om, at forsikringen vil dække tab af varige mén, tandskader og erhvervsevne.

Retshjælpsforsikring

Oftest er retshjælpsforsikringen en del af kaskoforsikringen og vil dække sagsomkostningerne, der er forbundet ved private retssager, når skader er forårsaget ved kørsel i den forsikrede bil.

Glasdækning

Hvis du køber en glasdækning, vil skaderne på ruderne i bilen også blive dækket. Oftest vil det være sådan, at skader, som helt kan repareres uden at skifte ruden ud, vil være fuldt dækket. Derimod vil skader, som kræver at ruden bliver udskiftet, være delvist dækket. Du vil oftest selv betale en del af denne regning igennem din selvrisiko, som både kan blive udgjort af et fastbeløb eller et procentuelt beløb.

Friskadedækning

Du kan øge din dækning, når der er tale om bestemte typer af skader på din bil, når du køber en friskadedækning. Med friskadeforsikringen undgår du, at prisen på forsikringen og prisen på din selvrisiko, bliver ændret ved specifikke skader på dine skader. Her vil friskadedækningen dække skader som røveri, lynnedslag og brand.

 

Få information om at TV pakker!

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet får du tilsendt information om TV pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *